Eesti Pank: võlakasv viitab kinnisvaraturu ülekuumenemisele

09. juuni 2004, 14:26

Euroopas kolmandal kohal olev eraisiku võla kasvu suhe SKPsse viitab kinnisvaraturu ülekuumenemisele, avaldas täna Eesti Pank.

Eestit edestavad eraisiku võla kasvu suhtes SKPsse vaid Iirimaa ja Suurbritannia, kellest esimesel on vastav näitaja veidi üle 16 protsendi ja teisel veidi üle 10 protsendi. Eesti eraisiku võla kasvu suhe on 10 protsenti.

Eestile järgneb Läti, kus eraisiku võla kasvu suhe on 9 protsendi ringis. Rootsi asub pingereas kaheksandal, Soome üheksandal ja Leedu kümnendal kohal, kus võla kasvu näitaja jääb 4-5 protsendi vahele.

'See pole märk, et meil oleks hästi läinud,' kommenteeris Eesti Panga asepresident Andres Sutt. 'See on pigem märk, et oleme väga kindlalt tulevikku vaadanud.' Suti sõnul edestavad võla kasvus Eestit vaid need riigid, kus kinnisvaraturg on selgelt üle kuumenenud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing