PM: Ärimees Rein Kilk ostis Tartus Athena maja

09. juuni 2004, 08:05

Eile omandas ärimees Rein Kilgi firma Transcom Tartu südalinnas asuva Athena maja, mis kuulus pankrotis Polaris Varale.

Transcomi (Pärnu ja Tartu sadama omanikfirma) ja Polaris Vara pankrotitoimkonna liikmed allkirjastasid eile Tallinnas Athena maja nime all tuntud kinnistu Küütri 1 (hõlmab endist Athena ja Volga maja ning Küütri ja Ülikooli nurgal asuvat sinist värvi maja) ostu-müügilepingu, kirjutab Postimees.

Pankrotitoimkonna liikme Andres Hermeti väitel oli müügihind ligi kaks miljonit krooni.

Enne, kui Tartu linnavalitsus asus mai algul vabariigi valitsuselt taotlema luba Athena maja sundvõõrandada, tellis linn kinnisvaraekspertidelt hinnangu, mille järgi jäi maja turuhind 1,5 ja 2 miljoni krooni vahele.

Andres Hermet ütles, et seni aresti all olnud Athena maja müük sai võimalikuks tänu sellele, et maja väidetav omanik, HTF Halduse OÜ nõustus selle kahe nädala eest tasuta tagasi andma Polaris Varale, millele kinnistu kuulus ka enne kindlustusfirma pankrotti ja mis toona segastel asjaoludel firma vara hulgast kadus.

«Kui nüüd Polaris Vara sai Athena maja omanikuks, otsustasime selle Rein Kilgile müüa, sest usume, et Kilk on ainus, kes selle muinsuskaitsealuse maja korrastamisega hakkama saab,» sõnas Hermet ja kinnitas, et huvi maja omaniku vahetamise suhtes oli mõlemapoolne.

Kilgi väitel on tema esimene soov, et tuleva aasta hansapäevadeks oleks Athena maja vähemalt tellingutes ja ehitustegevus käiks täie hooga.

Arvestades, et maja on muinsuskaitse all, peab Kilgi sõnul kindlasti säilima kinosaal. Tema hinnangul võiks sinna teha väärtfilmikino ja taastada ka Tartu kinoklubi, mille liige Kilk ise 1970ndatel aastatel oli.

Ülikooli ja Küütri tänava nurgal asuvasse majaossa tuleksid bürood või elamispinnad. Viimase tarvis tuleks tellida uus detailplaneering, sest maa on praegu kirjas ärimaana. Kunagise restorani Volga majja võiks Kilgi kinnitusel tulla söögikoht, ilmtingimata tahab ta seal taastada kunagised vitraa?laed.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing