Jazzis ainult mehed

Madli-Liis Parts 11. juuni 2004, 00:00

Järgmise kolmapäeva õhtu võiks julgelt ristida d?ässiteede ristumise õhtuks, sest Estonia kontserdisaali laval saavad kokku muusikud maailma eri paigust, kes on nii erineva muusika- kui ka elukogemusega. ?Jazzis ainult mehed? toob kokku isikupärased d?ässilauljad USAst, Venemaalt, Lätist ja Eestist.

Kontserdi kaugeim külaline on Miles Griffith. Tumedanahalist vokaalkrutskite meistrit iseloomustatakse kui leidlikku, paindlikku ja jõulist piiriületajat ? tema esituses kõlavad veenvalt nii teada-tuntud meloodiad kui ka eksperimenteerivad kõlaotsingud. Tema enda muusika kätkeb väga kirevat stiilipaletti alates Kariibi rütmidest kuni avangardini. Griffithi kõrgest tasemest annab tunnistust seegi, et viimastel aastatel on ta esinenud paljudes mainekates d?ässiklubides Euroopas ning õpetanud moodsat d?ässvokaali Euroopa muusikakõrgkoolides.

Multiinstrumentalist ja helilooja Sergei Manukjan on Eesti d?ässipubliku vana hea tuttav. Nagu ikka, toob ta külakostiks optimistlikult innustavaid ja heakõlalisi meloodiaid stiilis, mis tuttav kõigile, kes Manukjani 1980.?1990. aastail Eestis esinemas mäletavad. Hetkel Moskva üks säravamaid ja hõivatumaid d?ässimuusikuid laseb end kaasa viia nii soulil kui ka d?ässiklassikal, samuti eksootilistel rütmidel.

Eestit ja Lätit esindavad kontserdil noorema põlvkonna lauljad, kelle tähenduslikumad hetked kindlasti alles ees. Lätlast Intars Busulist oli võimalik viimati kuulda Jazzkaarel, kus ta jäi silma erakordselt avatud erksa esinemismaneeriga. Tänavuse Sony Jazz Stage?i konkursi võitja Busulis mängib ka trombooni ning töötab d?ässiõpetajana.

Eestit esindab Ewert Sundja, ?Kaks takti ette? konkursi võitja ning Jazzkaare kontsertide publikule tuntud laulja. Sundja on lubanud esitada oma lugusid koos kitarrist Virgo Sillamaaga.

Lauljaid toetab kvartett meie parimatest noorema põlvkonna d?ässimuusikutest koosseisus Tanel Ruben, Taavo Remmel, Jürmo Eespere ja Virgo Sillamaa. Kontsert toimub kahes osas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing