Kaks kammerooperit Linnateatri Taevalaval

Kersti Inno 11. juuni 2004, 00:00

esti Filharmoonia kammerkoor on juunikuus ümber asunud kontserdilavalt teatrilavale. Naised ja mehed on saanud kumbki oma teose ja oma lavastaja ning tulemus on peagi publiku ees. Seega teostub koori peadirigendi Paul Hillieri ammune mõte kammerooperite lavastatud ettekandest.

Benjamin Britten on komponeerinud Jaapani keskaegse no-teatri mõjutusel müsteeriumi ? loo poega leinavast hullust naisest, kes poja vaimu ilmumisel ?palve ja halastuse läbi terveks ravitakse?. Loo esitavad keskaegsed inglise mungad. Teoses on tähtsal kohal traditsiooniline jaapani miimikakunst. Helena Tulve lühiooper ?Läheb nii pimedaks? põhineb helilooja enda poolt valitud tekstilõikudel Sei Shonagoni ?Padjaraamatust?. Muusikaliselt on teosed erinevad. Britteni muusika on mehelikult aktiivne, tugevaid tundeid väljendavalt ekspressiivne. Tulve päeviku tekstil põhinev teos naiselikult sissevaatav. Visuaalselt toetavad muusikas toimuvat kostüümid ja videolõigud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing