Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Trendikas Sushi House

Heidi Vihma 11. juuni 2004, 00:00

Vastuvõtt on suhteliselt sõbralik. Ettekandja juhatab meid pehmete diivanitega ümbritsetud lauda, menüüd tulevad kiirelt ja kui ooteajaks klaasi valget veini tellin, kuulen üllatavat küsimust: ?Millist??. Üllatavat sellepärast, et nii suur klaasikaupa tellitavate veinide valik kui siin on väga vähestes restoranides.

Tellimused antud, tunneme ennast veini ja mahla juures mõnusasti, meeled oodatavatest hõrgutistest elevil. Oleme juba ligi pool tundi sohvadel mõnulenud, kui ettekandja teatab, et tegelikult oli see laud, kuhu ta meid juhatas, juba ammu reserveeritud ja me peaksime nüüd mõnda teise lauda ümber istuma. Kahju küll, kolime sohvadelt toolidele ümber.

Saabub sushi degustatsioonivaagen, mida meie kolmene laudkond sissejuhatuseks koos proovida oli otsustanud. Vaagen pannakse laua keskele ja igaühe ette pulgad ja soovitakse head isu. Kui taldrikute järele küsime, lubab ettekandja, et ?te võite need salvrätikute alt võtta?. Jah, õige küll, igaühe vasakul käel hoidis lumivalget tärgeldatud salvrätikut üks väike, Euroopa mõistes leivataldrik. Nojah, eks siis võtsimegi, sushi ja wasab?i mahtusid sinna ära küll, ainult natuke sojat tilkus siin-seal valgele laudlinale.

Sushid olid muidugi head. Et Sushi House?i köögi stiilist ülevaadet saada, proovisime ka sushi euroopalikke tuletisi avokaado-kreveti- ja toorjuustutäidisega. Ja lõhe-parmegiano-surimit. Terava Itaalia juustu ja maheda lõhe kooslus mulle ei meeldinud, aga toit ju maitseasi ongi. Kulinaarse katsetusena mõjus see igati huvitavalt. Põhitoitude maitsega oli sama lugu ? kellele meeldis, kellele mitte, kuid kombinatsioonid olid põnevad ja maitsetega eksperimenteerimise tulemused üllatavad.

Aga kõik toidu juurde käiv oli ebamugav. Jaapani restoranis kõlav päris kõva popmuusika oli minu jaoks liiga häiriv, ebameeldiv oli tühjas restoranis lauast lauda tõstmine ja ka armulik lubadus leivataldrikuid kasutada. Kuna nõnda peenesse toidutemplisse ei minda kõhtu täis sööma, vaid nautima, võiks kõik olla sama hea kui hoole ja armastusega tehtud Jaapani sushi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing