Tallinn saab kodumaiste põllumajandustoodete müügiks uue turu

ÄP 15. juuni 2004, 00:00

Tallinn saab kodumaiste põllumajandustoodete müügiks uue turu

Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Tallinna linn plaanivad uue eestimaise talukauba turu rajamist Mere puiestee ja sadama lähedusse Väike-Rannavärava tänavale. Turul hakatakse kauplema ainult kodumaiste talu- ja aiasaadustega, kunsti ja käsitööga. Samuti on idee rajada seal kemikaalidest vabade toitudega ökotoidu restoran. Välismaiseid tööstuskaupu ei saa seal iialgi müüa, kinnitas keskliidu peadirektor Kaul Nurm eile pärast poolte nõupidamist.

Turu eesmärk on anda talupidajatele võimalus linnas ise, ilma vahendajateta oma kaupa müüa. Keskturul ei ole see juba aastaid võimalik seoses seal sõlmitud pikaajaliste rendilepingutega. Ka teistel linnaturgudel on välja kujunenud oma kaubasortiment, mida Nurme sõnul ei ole mõtet lõhkuda.

Hetkeseis: Sellist turgu ei ole tallinlased oma silmaga näinud. Supermarketid on meelitanud üha enam pealinlasi ka vanadelt turgudelt eemale, enda juurde sisseoste tegema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing