Erikomisjon: Kubits pole spioon

15. juuni 2004, 08:38

Riigikogu erikomisjon puhastas eile suhtekorraldaja Meelis Kubitsa kahtlustest, nagu võiks ta olla ühe Vene firma kaudu seotuses sealse luureteenistusega.

«Ajakirjanduslikud spekulatsioonid Meelis Kubitsa ja AS Corpore seotusest välisriikide luureorganisatsioonidega ei ole leidnud kinnitust,» ütles eile Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Olari Taal pärast seda, kui komisjon oli küsitlenud välisluurega tegeleva teabeameti peadirektorit Tarmo Türksonit ja vastuluurelise kaitsepolitsei juhti Aldis Alust, kirjutas Postimees.

Türksoni ja Aluse parlamendikomisjoni kutsumise ajendiks oli suhtekorraldusfirma suuromaniku Meelis Kubitsa kaebus, et teabeamet on kogunud tema kohta andmeid ja näinud tema sidemetes ühe Moskva partneriga Vene luure võimalikku kätt.

Teabeamet andis märtsikuise, Vene mõju kõigis Balti riikides uurinud riigisaladusega märgistanud õiendi majandusminister Meelis Atonenile, kes tutvustas seda Kubitsa suurkliendile, Eesti Energia juhile Gunnar Okile, et too vahetaks suhtekorraldajat.

Kubits korraldab ka Saaremaa Laevakompanii suhteid vaidluses minister Atoneniga, kes pooldab mandri ja saarte liinidel monopoli murdmist, mistõttu Kubitsa ja Atoneni suhted on pingelised.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing