Majaomanikud ei kiirusta üüri hinda tõstma

15. juuni 2004, 16:05

Ehkki Riigikogus vastu võetud elamuseaduse muudatus laseb üüri piirmäärad vabaks, ei kiirusta omanikud üüri tõstma.

Eesti maa ja majaomanike liidu juhatuse esimehe Aare Pällini sõnul jääb üüri hinnatõus lähema aasta jooksul 20-30 protsendi piiresse, sest majaomanikud on huvitatud üürnike hoidmisest ja väga palju juurde küsima ei hakka. Seni oli tema sõnul omanikel raske teha hädavajalikkegi investeeringuid ja ka pangad olid ettevaatlikud laenu andmisel.

Pällini sõnul elasid sundüürnikud seni omanike arvel ja äsja vastuvõetud seadusemuudatus aitab õiglust majja tuua.

Salme kultuurikeskuse taga Kalevi 29 maja omav Kalju Aleksius ütles, et ta on hoonesse paigutanud kõik oma viimase kümne aasta jooksul kogutud säästud, mida tal nüüd, tänu üüri piirmäärade vabakslaskmisele, on võimalik isikliku pensionifondina kasutada. ?Minu majas elas noor pere kõrvuti sundüürnikuga, kes maksis korteri eest palju vähem. Kus siin see õiglus oli?? küsis ta. Aleksius avaldas arvamust, et nüüd korterite hinnad enamiku üürnike jaoks pigem langevad, sest ükski majaomanik ei taha ruume tühjana hoida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing