Swedbank nimetab uudist Hansapanga täielikust ülevõtmisest spekulatsiooniks

ÄP 16. juuni 2004, 00:00

?Huvitav, mis oli see põhjus, miks nad nii kirjutasid,? kommenteeris uudist Hansapanga nõukogu esimees Anders Sahlen. Ta lisas, et nemad teatasid esmaspäeval vaid, et müüsid Taani firma FIH.

?Ei ole mingeid plaane suurendada osalust Hansapangas,? ütles ta.

Dow Jonesi küsitletud analüütikute hinnangul on osaluse väärtus kaks miljardit Rootsi krooni (3,4 mld kr) ehk 26,7 krooni ühe Hansapanga aktsia kohta. ?See summa oli küll ekslik, tõenäoliselt jäeti arvestamata Hansapanga fondiemissiooniga neljakordistunud aktsiate arv,? ütles Äripäeva analüütik Raivo Sormunen. Kui fondiemissiooni oleks arvestatud, oleks aktsia hind olnud 106,8 krooni. Eile sulgus Hansapanga aktsia 106,08 kroonil.

Esmaspäeval teatas Swedbank, et müüs Taani suuruselt kolmanda ettevõtetele laenu andva firma FIH Islandi pangale Kaupthing Bunadarbanki. Swedbank ise teatas, et kavatseb saadud raha eest osta tagasi aktsiaid või üle võtta panku Põhjala ja Balti regioonis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing