EPL: Valitsuse koosseis jääb samaks

16. juuni 2004, 08:44

Kolme valitsuserakonna juhid on seisukohal, et europarlamendi valimistulemuste ajendil pole koalitsiooni koosseisu põhjust muuta.

Res Publica esimees, peaminister Juhan Parts ütles juba pühapäeva õhtul, et tema peaministri kohalt tagasi ei astu ning ka valitsus ei peaks seda tegema. Eile kinnitasid sama ka Res Publica koostööpartnerid Rahvaliit ja Reformierakond, kirjutab Eesti Päevaleht.

Reformierakonna tulevase juhi Andrus Ansipi sõnul ei andnud valijad hinnangut praeguse võimuliidu tegevusele, vaid valisid sobivaimat kandidaati europarlamenti.

?Minu arvates pole valijate eelistused tingitud siseriiklikest protsessidest,? lausus ta. ?Pigem on põhjus selles, et rahva silmis on kolm tõsist euroasjatundjat. Siim Kallas ja Kristiina Ojuland erinevalt Toomas Hendrik Ilvesest ei kandideerinud ja see mõjutas kogu kampaania kulgu ja ka valimistulemusi.?

Koalitsioonikaaslaste põrumist põhjendas Ansip sellega, et rahvas ei suuda Rahvaliitu ja Res Publicat Euroopa asjadega kuidagi seostada.

Rahvaliidu esimees Villu Reiljan pidas kohatuks juttu valitsusremondist. ?Valitsuse püsimine pole nüüd küll see koht, mis mind murelikuks teeb,? ütles Reiljan. ?Ma pole Riigikogus siiani tähele pannud, et mõõdukaid seal üle kuue oleks. Kas neid on nüüd seal rohkem või??

Kokku said kolm valitsusparteid kõigest 26,9 protsenti valijate toetusest. Sotsiaaldemokraatide liider Ivari Padar on öelnud, et vähem kui kolmandiku valijate toetus koalitsioonile tähendab valitsuse umbusaldamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing