Ühispank keeldus väljastamast väljavõtet aktsiaraamatust

Inno Tähismaa 16. juuni 2004, 17:26

Ühispank keeldus väljastamast aktsiaraamatu 1997. aasta väljavõtet Äripäeva Kirjastusele vaatamata sellele, et kirjastus oli panga aktsionär.

?AS Eesti Ühispank asus seisukohale, et ajakirjanduslik huvi ei ole käsitletav ?õigustatud huvina? Eesti Väärtpaberite keskregistri seaduse § 7 lg 2 p 2 ja selles viidatud Äriseadustiku § 234 lg 1 tähenduses,? põhjendas pank keeldumist Eesti Väärtpaberikeskusele.

Väärtpaberikeskus sai vastuse Ühispangalt täna, teatas keskuse esindaja Maret Hook. Keskuse tegi Ühispangale järelpärimise nädal aega tagasi.

Äripäev soovis väljavõtet Ühispanga aktsiaraamatust, et välja selgitada, kuhu kadusid 1997. aasta jooksul 5 miljonit aktsiat, mis olid mõeldud panga töötajatele preemia-optsioonideks. Panga juhid on väljendanud oma soovimatust kaasa aidata aktsiate saatuse väljaselgitamisel.

Ühispank on endine börsiettevõte, aktsiad noteeriti 1996. aastal. Äripäeva Kirjatus oli alates 1997. aastast kõigi Eesti börsiettevõtete aktsionär ja kirjatusel oli sellega seoses juurdepääs ka Ühispanga aktsiaraamatutele.

Ühispanga aktsiad on 100% Skandinaviska Enskilda Bankeni (SEB) valduses pärast seda, kui SEB tegi 2000. aasta sügisel ülevõtmispakkumise. Ühispanga aktsiatega lõpetati börsisüsteemi kaudu kauplemine alates 2001. aastast. Vastavalt seadusele oli SEBil õigus üle võtta kõik Ühispanga aktsiad ka neilt väikeaktsionäridelt, kes polnud nõus oma aktsiaid müüma.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing