Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ford tõstis teise kvartali kasumiprognoosi

Raivo Sormunen 18. juuni 2004, 00:00

Ilma erakorralisi kulusid arvestamata ootab ettevõte jätkuvatelt operatsioonidelt teise kvartali kasumiks 0,45?0,50 dollarit aktsia kohta ehk 15 senti enam kui varem, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg. 2004. aasta kasumiprognoos tõusis sama suurusjärgu võrra ning on nüüd 1,65?1,75 dollarit aktsia kohta.

Analüüsifirma Thomson Financiali andmeil prognoosid analüütikud firmale mainitud perioodide kasumiteks keskmiselt vastavalt 0,42 ja 1,88 dollarit.

Autotootja tõi kasumiprognoosi tõstmise põhjusena välja finantsüksuse, mil on tänu madalal püsivatele intressimääradele ning kasutatud autode kõrgetele hindadele prognoositust madalamad laenukahjumid.

Ford jättis mainimata, millised erakorralised kulud ei sisaldu teise kvartali kasuminumbris. Samas teatas autootja, et põhitegevusalaga mitte seotud üksuste müük ja töötaja koondamine Euroopas võtab 2004. aasta kasumist 7?9 senti aktsia kohta.

Fordi esimese kvartali kasum oli 0,94 dollarit aktsia kohta (sellest 0,35 dollarit andis ettevõtte finantsüksus), ületades analüütikute keskmisi ootusi rohkem kui kaks korda. Mitmed analüütikud kritiseerisid seepeale Fordi, et firma polnud enne kvartalitulemusi oma prognoose üle vaadanud.

Fordi finantsjuht Don Leclair lubas juuni alguses, et Ford enam sellist asja endale ei luba. Kui on vaja prognoosid ümber vaadata, siis seda ka tehakse.

Fordi müük on sel aastal kuni maini langenud Autodata Corpi andmeil USAs 2,5%. Ettevõtte tegevjuht William Clay Ford jr. on öelnud, et firma vähendab oma sõidukite müüki rendifirmadele ja ettevõtetele, kus teenitav kasum on olematu. Selle asemel on keskendatud enam eraisikutele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing