Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Hea ja lahe suvejook
Eesti kliima ei lase ennast aga kunagi unustada, nii tuleb ka suvel arvestada, et jahutava kokteili asemel soovivad külalised lonksukese sooja pakkuvat keelekastet.
Kusagilt on kõrva jäänud, et selle suve värv on roosa. Ehk on see üks asi, mida võiks jookide segamisel arvesse võtta. Muidu värvitu kokteilijook saab hoopis rõõmsama ilme, kui kasutad jääkuubikute asemel hoopis külmutatud marju. Julge pealehakkamine on siin kindlasti rohkem kui pool võitu. Lisaks sellele annab neidsamu külmutatud marju ära kasutada ka joogi valmistamisel. Purusta näiteks külmutatud maasikaid köögikombainis, vala saadud massile juurde piisake tumedat rummi ja teine gaseeritud vett. Pärast seda, kui oled klaasi täis valanud ja sinna lisaks pruuni suhkrut peale raputanud, võid seda jooki julgelt Maasika Musi nime all serveerida.
Või siis üks kerge ja korralik jäätee. Klaasitäis teed ootab endale kaaslaseks pisut viskit ning kahe lusika jagu suhkrut ja sidrunimahla. Vajalik ka veel pihuga jääd, nii võiks see tutvumiskuulutus lõppeda.
Suve värv on ju alati ka roheline. Laim teeb sidruni töö ära, tuues lisaks hoopis värskema ja põnevama maitse. Kõige lihtsam suvekokteili retsept kõlab aga nii ? sega mõned ideed ja hea seltskond.