Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Euroopa börsid: Telekom Austria tõuseb ülevõtmisspekulatsiooni peale

21. juuni 2004, 13:34

Euroopas on täna üks tugevaimad tõusjad Telekom Austria, kuna ajaleht Die Presse andmeil on Swisscom Austria suurimast telefonioperaatorist endiselt huvitatud.

?veitsi suurim telekomioperaator on valmis maksma Telekom Austria eest kuni 15 eurot aktsia kohta. Täna kella 13 paiku liikus potentsiaalne ülevõetav veel 12,51 eurol ehk 7,1% plussis.

Möödunud nädala reedel peale hakanud Norra naftatöötajate streik võib kesta uudisteagentuur Bloombergi andmeil veel ka järgmisel nädalal. Pensionide pärast võitlevad töötajad on seisatanud 15% maailma suuruselt kolmanda naftaeksportija Norra toodangumahtudest. Norra naftatootjad Statoil ja Norsk Hydro olid keskpäevaks liikunud vastavalt 0,3% ja ?0,8%.

Euroopa suurim rõivaste jaemüügifirma Hennes Mauritz palkas oma sügiskollektsiooni rõivaid disainima Chaneli võtmefiguuri Karl Lagerfeldi. Rõivaid hakatakse turustama novembri keskpaigas. Hennes Mauritz aktsia liikus Stockholmi börsil kell 13 tasemel 184 Rootsi krooni ehk samal tasemel, kus reedel lõpetas.

Morgan Stanley tõstis maailma suuruselt kolmanda terasetootja Outokumpu selle aasta kasumiprognoosi 0,87 sendilt 1,10 euroni aktsia kohta ja 2005. aasta prognoosi 1,1 eurolt 1,27 euroni. Lisaks prognoosidele 11 eurose hinnasihi saanud aktsia liikus keskpäeval 12,85 eurol ehk 0,1% plussis. Kerges tõusus on ka Euroopa terasetootjad, kuna Bloombergi analüüsi kohaselt USA isu vase järele kasvab ja metalli laovarud kahanevad.

Euroopa aktsiaturu liikumisi jälgivad indeksid (DJ Stoxx 50 ja Bloomberg
European 500) turule tervikuna täna mingit konkreetset suunda ei näita.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing