Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kanaliha tarbimine on kaheksakordistunud

Eda-Liis Kann 30. juuni 2004, 00:00

KTI maikuu uuringu järgi tarbis keskmine Eesti elanik mullu 63,5 kilogrammi liha ja lihatooteid, tarbimine on 2002. aastaga võrreldes kasvanud enam kui kahe kilogrammi võrra.

Võrreldes üheksakümnendate aastatega, on vähenenud veise- ja lambaliha tarbimine. Kui aastal 1993 tarbiti ca 35 kg veiseliha, siis tänaseks on tarbimine langenud 10 kilole inimese kohta aastas.

Samas on järk-järgult suurenenud kanaliha tarbimise osakaal. 1993. aastal tarbiti kanaliha vaid ca kolm kilo inimese kohta aastas, tänaseks on see tõusnud 22 kiloni.

Tarbijad eelistavad enam valmis- ja pooltooteid. Selle segmendi osakaal on Eesti lihaturul kasvanud üle 10 protsendi.

Liha (?a?lõkkide, marinaadide, ribide) müügikasv on viimastel aastatel olnud kiirem suvevorstide müügist. Liha tarbimisele on hoogu juurde andnud inimeste järjest kasvav teadlikkus ja erinevate küpsetusviiside rohkus. Enimlevinud liha küpsetamise viisid väliüritustel on grillimine, barbeque ja wokkimine. Kindlasti mängib rolli ka sortimendi laius, mis ärgitab inimesi proovima uusi põnevaid tooteid.

Grillvorsti ostjad on hinnatundlikumad. Grillvorstide puhul vaadatakse just hinda ja vähem pööratakse tähelepanu vorstide lihasisaldusele.

Suvevorstide osas võib täheldada liikumist kahes suunas: viimase kahe aasta jooksul on enim suurenenud kallite nn. premium-klassi grillvorstide ning odavate, sardellisarnaste grillvorstide müük.

Kallima hinnaklassi grillvorstide lihasisaldus järjest tõuseb ning üha rohkem domineerivad tooted, mis oma olemuselt ja omadustelt sarnanevad enim naturaalse lihaga.

Odavama hinnaklassi grillvorste ostes tugineb tarbija enamasti kolmele põhilisele näitajale: hinnale, toote tuntusele ning tootja tuntusele ja mainele, kusjuures määravaim neist on hind.

Keskmine hinnaklass on püsinud samal tasemel või isegi veidi taandunud.

Klientide poolehoiu on võitmas ka toorvorstikesed, millede sortiment on erinevatel tootajtel tänavu kõvastki kasvanud..

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing