EPL: Radiolinja võib nime muuta

01. juuli 2004, 08:45

Telekommunikatsioonifirma Radiolinja kaalub kohmaka nime muutmist eesti keeles suupärasemaks.

Uueks kaubamärgiks võib saada nii Soomes kasutusele võetud Elisa kui ka Radiolinjaga seotud Uninet, kirjutas Eesti Päevaleht.

Radiolinja Eesti tegevdirektori Sami Seppäneni sõnul kaalub firma praegu nimemuutust ning otsus tehakse selle aasta jooksul. ?Radiolinja pole eesti keeles kõige suupärasem ning arvan, et nimemuutus on hea mõte,? ütles Seppänen.

Kaubamärgi vahetuse idee on esile kerkinud Soomes toimunud nimemuutuse taustal. Hiljuti kadus Soomes Radiolinja kaubamärk ajalukku ning kontserni kuuluvad erinevad interneti-, mobiili- ja fikstelefoniteenuste kaubamärgid koondati kauni naisenimena kõlava Elisa alla.

Nimemuutusega tegeleva Radiolinja juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on Elisa nime kasutuselevõtt kaalumisel ka Eestis. Tõigas, et Elisa sarnaneb Elioniga, ei näe Hiiepuu ohtu. ?Brändide erinevuse määrab eelkõige nende ümber loodav väärtusmaailm, mitte niivõrd nimi ise,? selgitas Hiiepuu.

Välistatud pole ka Unineti nime kasutamine. Telefoni-, interneti- ja andmesideteenustega tegeleva Unineti strateegiline investor on Soome sidekontsern OY Finnet International AB, mis on osa Elisa kontsernist. Soomes annabki mitme kaubamärgi koondamine majanduslikku efekti.

Loogilise valikuna tunduv Vodafone pole uue kaubamärgina siiski võimalik. ?Vodafone nime kasutamine ei ole siiski reaalne strateegilise partnerluslepingu tõttu, mis käsitleb vaid duaalbrändi kasutust ühisteenuste raames,? täpsustas Hiiepuu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing