Teisipäev 25. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Puuviljad ja jäätis teevad suvekokteili

Ketlin Priilinn 02. juuli 2004, 00:00

Pegasuse restorani kokteilimeister Delmar soovitab ühe variandina segada Itaalia vahuvein Prosecco, sidrunijäätis ja vodka ning serveerida see valge veini klaasis. ?Sellise kokteili võiks garneerida piparmündioksaga või siis vanillikoore tükiga,? soovitab kokteilimeister.

Delmari arvates tasub suvel proovida värskelt pressitud mahlasid. ?Näiteks greibi- või apelsinimahl on väga maitsev segatuna mustsõstraviinaga,? leiab ta. Veel soovitab ta proovida 3?4 inimesele mõeldud kannujooki. ?Sinna võib lisada värsket kurki ja piparmündilehti, peale aga jääkuubikuid ja 16 cl Dubonnet?d, d?inni ja ginger ale?i,? selgitab ta. ?Taoline jook võib saada selle suve hitiks.?

Uus suund on tavalisest kaks korda suurem Jumbo-nimeline mojito. ?Mojito on kuubapärane kokteil laimist, pruunist suhkrust, piparmündist, rummist ja soodaveest,? räägib Delmar. ?Seda serveeritakse ohtra jääga ning Jumbo puhul tavalisest kaks korda suurema kogusena.?

Suvised alkoholivabad kokteilid ehk lassid baseeruvad põhiliselt maitsestamata jogurtil, mis segatakse kokku puuviljadega. ?Suvel on kindlasti omal kohal jäätisekokteilid,? arvab Delmar. Neid võib teha näiteks maasikate, vaarikate, põldmarjade või kirssidega. Jäätisekokteili sisse võib segada värsked maasikad rummiga või kiivid ja melonid apelsinimahlaga. Üks Delmari lemmik alkoholivabade kokteilide seas on värskelt pressitud apelsinimahl pü-reestatud värske kurgiga. Segu võib kasutada ka alkoholiga kokteilides. ?Kurki võib alkoholis leotada ja pärast kurnata,? soovitab Delmar.

__________________

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing