Rendikaupade intressid on käibemaksust vabad

Sirje Pulk 05. juuli 2004, 00:00

Varemalt käsitleti kauba kapitalirenti küll kauba müügina, kuid käibe toimumise aega arvestati sarnaselt teenustega ? st maksustati rendiperioodi makseid. Alates 1. maist nimetatud erisust enam ei ole.

Tänavu 1. maist lähetatud kauba osas tuleb kauba kapitalirendi maksustamisel lähtuda üldisest kauba müügi korrast, st käibe toimumise aega arvestatakse varaseima hetke põhimõttest lähtudes kas kauba lähetamisest või kättesaadavaks tegemisest või kauba eest raha laekumisest.

Üleminekusätte kohaselt rakendatakse nende kaupade osas, mis on antud ostja valdusesse enne 1. maid, kapitalirendi maksustamisel kuni 1. maini kehtinud käibemaksuseadust nii käibe toimumise aja kui ka maksustamisobjekti osas.

Seega nimetatud rendilepingute osas on liisingtehingu intress maksustatav käive.

Uue korra kohaselt on liisingtehing maksuvaba käive, st maksustatakse vaid kauba maksumust, ning samas liisingtehingu intressi ja lepingutasu käsitatakse maksuvaba käibena.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing