Eesti Ühispank liitus üleeuroopalise euromaksete süsteemiga

05. juuli 2004, 10:14

SEB kõik kolm Balti panka ühinesid tänasest üleeuroopalise euromaksete süsteemiga, mis võimaldab kliendile soodsamaid makseid.

'EU makse on kliendile soodsam,' ütles jaepanganduse divisjoni direktor Ahti Asmann. 'Samuti tahame klientidele ikka ja jälle meelde tuletada rahvusvahelise kontonumbri (IBAN) ja panga koodi (BIC) tähtsust. Nende kasutamine aitab klientidel saada veelgi soodsamat ja kvaliteetsemat teenust, kuna nende kasutamine hõlbustab pangal maksete veelgi kvaliteetsemat töötlemist.'

EU makse hind Eesti Ühispangas on 30 krooni ning makseid on võimalik sooritada kõikide Eesti Ühispanga elektrooniliste kanalite kaudu. Klient ei pea eraldi midagi valima, vaid täidab tavalise välismaksekorralduse kõikide ülaltoodud reeglite kohaselt ning makse toimetatakse automaatselt vastavasse kliiringsüsteemi.

Euromaksete kliiringsüsteemi STEP2 kaudu, millega liitusid nii Eesti Ühispank Eestis, Unibanka Lätis ja Vilniausbankas Leedus, saab teha tavalisi välismakseid summas kuni 12 500 eurot. Maksekorraldusele peab olema märgitud nii IBAN (International Bank Account Number ehk rahvusvaheline kontonumbrite standard) kui BIC kood (Bank Identification Code ehk makse saaja panga kood). Teenustasude kulud kannavad saatja ja saaja kahasse. Selle kliiringsüsteemi kaudu saab teha makseid kõikidesse Euroopa Liidu riikidesse ning lisaks nendesse riikidesse, kus kehtib Euroopa Liidu regulatsioon - Gibraltar, Guadeloupe, Island, Liechtenstein, Martinique, Norra, Prantsuse Guajaana, Reunion, Tuneesia.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing