Börsiülevaade: Hansapanga aktsia Rootsi pangaaktsiatest kallim

07. juuli 2004, 10:01

Hansapanga aktsia on Rootsi pankadest palju kõrgemalt hinnatud.

Võrreldes kolme suhtarvu ? hinna/kasumi, hinna/raamatupidamisväärtuse ja hinna/müügi suhet ? selgub, et Hansapanga aktsia on kõrgelt hinnatud.

Hansapangal on aktsia hinna/käibe suhteks 15,7, SEB ja Svenska Handelsbankenil 12, Swedbankil 11 ja Nordeal 8,7. Hansapanga aktsia kaupleb kolmekordse raamatupidamisväärtuse juures, tema suuromanik Swedbank 1,8, Svenska Handelsbanken 1,7 ning Nordea ja SEB 1,5 juures. Hinna/käibe suhtarvuks on Hansapangal 4,3, Svenska Handelsbankenil kaks, Nordeal 1,7 ning Swedbankil ja SEB 1,3.

Hansapanga aktsia võiks olla kõrgelt hinnatud, kuna pank omab suurt turuosa kolmes Balti riigis, on laienemas Venemaal ja teda peetakse analüütikute poolt üheks Kesk-ja Ida-Euroopa parimaks pangaaktsiaks. Teisalt tekitab see küsimuse ? Rootsis on Hansapanga tegevuskeskkonnaga võrreldes kodumajapidamised rikkad, tegutseb palju firmasid, turgu on võimalik ümber jagada, kuna domineeriv pank puudub. Rootsis on investoril valida paljude aktsiate vahel, Eestis on olukord kehvem. Hansapanga aktsiat ostes ostetakse kasvu, Rootsis aga ilmselt stabiilsust.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing