Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: autoomanik nõuab euronumbrit

07. juuli 2004, 09:01

Kui varem laekus päevas 15?20 numbrimärkide vahetamise avaldust, siis uute numbrimärkide tulekuga laekub päevas keskeltläbi 130 avaldust.

?Kui otsustasime Euroopa Liitu minna, siis tuleb seda teha ka tehniliselt, kõik vana tuleb asendada uuega,? ütles Eesti Päevalehele ARKi Tallinna büroos eile uutel numbrimärkidel järel käinud Jevgeni Tihonovit?. Firmas Airest transpordidirektorina töötav mees andis avalduse sisse üleeile, soovides tööauto esmakordselt arvele võtta. ARK-i büroos tuli tal eile järjekorras oodata veidi üle tunni.

Eile lõuna paiku võis klient ARKi pealinna esinduses saada järjekorranumbri 301, kui teenindajad tegelesid samal ajal inimesega, kes oli saanud numbri 237.

Uued numbrid saavad 1?2 päevaga, maksimaalselt nädalaga need autod, mille numbrimärgid on varastatud või kadunud, ning esmakordselt arvele võetavad masinad. Autoomanikud, kes tahavad numbreid vahetada pelgalt emotsionaalsetel kaalutlustel, peavad avalduse esitamisest alates numbrimärke ootama 3?4 nädalat.

Numbrimärgi vahetus maksab vaid 62 krooni ehk numbrikomplekti hinna. Sügisest võib aga majandusminister Meelis Atoneni ettepanekul numbrimärkide duplikaatidele hakata lisaks kehtima riigilõiv 100?160 krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing