Kohus kärpis ERA Panga pankrotitoimkonna liikmete töötasu

07. juuli 2004, 11:28

Tartu maakohtu tänase määruse kohaselt lubab kohus maksta ERA Panga pankrotitoimkonna liikmetele vaid 4960 krooni suurust brutopalka kuus.

Sisuliselt tähendab see seda, et toimkonnaliikmed kahe viimase aasta töö eest töötasu praktiliselt ei saa, sest kaks aastat tagasi on viiele toimkonnaliikmele ajutise tasuna kokku makstud 1,7 miljonit krooni.

Kohus kinnitas ERA Panga võlausaldajate 11. mai üldkoosoleku otsuse osaliselt ning määras pankrotitoimkonna liikmetele kuutasuks kaks vabariigi valitsuse kehtestatud kuupalga alammäära ehk 4960 krooni kuus.

Võlausaldajate üldkoosolek oli kohtuga võrreldes tunduvalt lahkem ? pankrotitoimkonna liikmetele määrati maksimaalne lubatud tasumäär ehk viis kuupalga alammäära ehk 12 400 krooni kuus.

ERA Panga pankrotitoimkond, mis moodustati 1999. aasta juulis, on tänaseni tegutsenud 60 kuud. Seega saab toimkonna iga liige kohtumääruse kohaselt kokku 297 600 krooni. Viie toimkonnaliikme puhul on see summa 1 488 000 krooni ehk veidi vähem, kui liikmetele on ajutise tasuna juba kaks aastat tagasi makstud.

ERA Panga pankrotitoimkonnas on viis liiget: rahandusministeeriumi nõunik Madis Üürike (toimkonna esimees), Estonian Business Schooli nõukogu esimees Mart Habakuk, vandeadvokaat Raino Paron, ASi Silberauto nõukogu esimees Jüri Ehasalu, Parex Panga peajurist Anne-Riin Kütt.

Madis Üürikese kinnitusel koguneb pankrotitoimkond järgmise nädala esmaspäeval. ?Arutame mitmeid küsimusi, sealhulgas ka seda, kas kaebame kohtumääruse edasi,? lisas Üürike.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing