Bocca jätkab endiselt tipptasemel

Heidi Vihma 09. juuli 2004, 00:00

Vahepeal on mitu samalaadset söögikohta juurde tekkinud ja levivad kuuldused, et Bocca ei ole enam see mis ta oli. Läksin vaatama: sõime, jõime, mõnulesime, ja võin kinnitada, et kuulujutud Bocca allakäigu kohta on absoluutselt alusetud ? endiselt on tegemist tippkohaga.

Ruum on säilitanud stiilipuhtuse, midagi ?kaunistavat? pole juurde tekkinud, toidud on hästi komponeeritud, kvaliteetsest toorainest ja klassikalise teostusega. Serveerimise tempo on väljapeetud: road järgnevad parajate vahedega, jättes piisavalt aega eelmisest maitsest mõnu tunda.

Ja on, millest mõnu tunda. Tuunikala carpaccio avokaado ja tomatiga ning jäneseliha raviolid kreeka pähkli ja seene kastmes, lambaliha viigimarjakastmega, loomafilee foie gras?ga, ja pardifilee calvadosikastmega. Ja muidugi cr?me brulet. Keegi kulinaaria-autoriteet on väitnud, et cr?me brulet olla restorani mõõdupuu. On see nii või ei ole, Bocca oleks ka cr?me brulet skaala järgi parimate hulgas.

Kas oleks millegi üle kurta? Ikka on: menüüs oli pernot?ga maitsestatud tomatisupp, tegelikult oli saada ainult selle ilma pernot?a varianti. Ja suurte pipraveskitega ringi käivad tütarlapsed olid küll kenad, aga igale poole see must pipar ju ei sobi, kuigi seda nii uhkesti pakutakse. Kokast oli natuke isegi kahju, mõelge ometi, kui tundliku maitsestusega tuunikala carpacciost musta pipraga üle käia, mis siis sellest järgi jääb!

Mul on hea meel, et läksime seekordset pidulikku sündmust tähistama just Boccasse. Sealne lõuna pole üks paljude seast, see jääb meelde. Ainukeseks mureks oli pärast ülendavat pidusööki läbi lõbutseva linnasüdame niimoodi koju saada, et lärm ei riivaks kõrvu ja silmad ainult meeldivatel asjadel peatuksid. Et pidu kauem kestaks.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing