Dollari kurss nelja kuu madalaimal tasemel

Tõnis Oja 09. juuli 2004, 00:00

Ühendriikide valuuta kursilangus on põhjustatud möödunud reedel avaldatud oodatust kehvemad tööhõivenäitajad, millele lisandus reedel teenindussektori aeglasem kasv, kui analüütikud ootasid. Kehvad makromajandusnäitajad tähendavad muuhulgas ka seda, et USA keskpank hakkab baasintressi aeglasemalt ehk vähem-agressiivselt kui esialgu arvati. See aga tähendab, et ehkki Föderaalreserv kergitas möödunud nädalal baasintressi 0,25 protsendipunkti võrra 1,25 punktile, jäävad hoiuseintressid endiselt teistele valuutadele ning muuhulgas ka eurohoiustele alla. Eile teatati aga esmakordselt töötu abiraha saanute hulga kukkumist nelja aasta madalaimale tasemele. Dollari kurss sai uudiselt mõningast toetust.

Maailma suurimat majandust ohustav majanduskasvu aeglustumine on aga kullauntsi hinna kergitanud taas üle 400 dollari taseme. Kolmapäeval hüppas väärismetalli hind 2,6%, mis on selle suurim tõus alates 2002. aasta augustist. Suurbritannia analüütik James Moore ennustab, et pärast seda, kui euro kurss kerkib üle 1,25 dollari taseme, kallineb kuld 415 dollarini unts. Kolmapäeval kerkis Euroopa ühisraha kurss 1,239 dollarini.

Uudisteagentuuri Bloomberg poolt koostatud küsitluse kohaselt oodatakse USA selle aasta majanduskasvuks 4,1 protsenti. Veel kuu aega tagasi ennustasid 58 analüütikut keskmiselt 4,5protsendilist majanduskasvu.

Kulla hinnatõusule järgnesid ka teised väärismetallid. Plaatina hind kerkis 1,6 protsenti kolmapäeval ning 1,9 protsenti eile. Hõbeda hind kerkis 1,1 protsenti 6,19 dollarini unts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing