Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hansapanga aktsia Rootsi pankadest kallim

Romet Kreek 09. juuli 2004, 00:00

Võrreldes kolme suhtarvu ? hinna/kasumi, hinna/raamatupidamisväärtuse ja hinna/müügi suhet ? selgub, et Hansapanga aktsia on kõrgelt hinnatud. Hansapangal on aktsia hinna/käibe suhteks 15,7, SEB ja Svenska Handelsbankenil 12, Swedbankil 11 ja Nordeal 8,7. Hansapanga aktsia kaupleb kolmekordse raamatupidamisväärtuse juures, tema suuromanik Swedbank 1,8, Svenska Handelsbanken 1,7 ning Nordea ja SEB 1,5 juures. Hinna/käibe suhtarvuks on Hansapangal 4,3, Svenska Handelsbankenil kaks, Nordeal 1,7 ning Swedbankil ja SEB 1,3.

Hansapanga aktsia võiks olla kõrgelt hinnatud, kuna pank omab suurt turuosa kolmes Balti riigis, on laienemas Venemaal ja teda peetakse analüütikute poolt üheks Kesk-ja Ida-Euroopa parimaks pangaaktsiaks. Teisalt tekitab see küsimuse ? Rootsis on Hansapanga tegevuskeskkonnaga võrreldes kodumajapidamised rikkad, tegutseb palju firmasid, turgu on võimalik ümber jagada, kuna domineeriv pank puudub. Rootsis on investoril valida paljude aktsiate vahel, Eestis on olukord kehvem. Hansapanga aktsiat ostes ostetakse kasvu, Rootsis aga ilmselt stabiilsust.

Kauplemisaktiivsuse poolest jäi eilne päev oluliselt alla kolmapäevasele, mil päeva käive oli kokku 72,5 miljonit krooni ja tehinguid oli 77. Hansapanga aktsia käive oli kolmapäeval ligi 56 miljonit krooni. Omanikku vahetasid päris suured aktsiapakid. Eesti Telekomi käive oli kolmapäeval 13 miljonit krooni.

Põhinimekirja aktsiatest kallinesid Baltika aktsia hind 0,58% võrra ning Norma aktsia 0,16%.

Üks tehing Saku Õlletehase aktsiaga, mille käigus vahetas omanikku 20 aktsiat, kergitas selle hinda 4,5 protsendi võrra. Kas keegi panustas Eesti rahva teisele laulupeole - Õllesummeri edukusele?

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing