Üks küsimus

12. juuli 2004, 00:00

1. Kas graafikujärgselt töötav inimene peab saama nädalas kaks järjestikust puhkepäeva või piisab sellest, kui ta kuus kokku saab vajaliku arvu päevi puhata? Nt ühel nädalal saab ühe vaba päeva, teisel kolm või siis käib ühe nädala tööl ja teisel nädalal on vaba.

Graafikujärgse töö korral rakendatakse vajadusel summeeritud tööaja arvestust. Tööaja summeeritud arvestuse korral peab iganädalase puhkeaja kestus olema vähemalt 36 järjestikust tundi. Sellest reeglist võib teha erandi vaid tööinspektori nõusolekul, kusjuures iganädalase puhkeaja kestus ei saa niisugusel juhul olla lühem kui 24 järjestikust tundi. Mis kellaajast mis kellaajani puhkeaja arvestust peetakse, sõltub konkreetsest töögraafikust. Seetõttu ei saa siin rääkida päevadest sellisel kujul nagu küsimuses esitatud.

_________________________

2. Kas tööandja saab FIEst töötajale maksta samu kompensatsioone, mis on ette nähtud tähtajatu töölepinguga töötajal? Nt prilliost, spordisaali külastus.

FIE korral ei saa rääkida tööandjast FIE-le töölepinguseaduse mõttes. FIE tähendab iseseisvat ettevõtjat, kelle suhet (tööandjaga)tellijaga reguleerib võlaõigusseadus eeskätt läbi töövõtulepingu ning mistahes kulutuste kompenseerimine ei ole õigustatud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing