Lepingutingimused kohustuslikud

Tiia E. Tammeleht 19. juuli 2004, 00:00

Töölepingu sõlmimisel peavad pooled lähtuma hea usu põhimõttest. Kui enne lepingu sõlmimist on lepingutingimustes jõutud põhimõtteliste kokkulepeteni, tuleb neist ka juhinduda. Seega, kui tööandja kinnitas töösoovijale, et tema suhtes kohaldatakse teatud (seaduslikke) tingimusi, on töösoovijal õigus neid lepingu sõlmimisel tööandjalt ka nõuda. Kui töötaja tööandjaga töölepingut sõlmides talle varemantud lubaduste täitmist ei nõudnud ning nõustus alla kirjutama töölepingu, milles nimetatud lubadused ei kajastunud, loetakse, et ta oli olemasolevate tingimustega nõus. Seega võib töötaja nõuda ennekõike tingimusi, milles on töölepingus kokku lepitud. Küll on aga pooltel alati õigus kokkuleppel lepingutingimusi muuta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing