Spekulandid Normale ei panusta

Alvar Jõgeva 21. juuli 2004, 00:00

Olen viimastel kvartalitel enne Norma tulemusi märganud spekulantide panuseid positiivse kasumiaruande peale, kuid seekord pole huvi märganud.

Norma aktsia vastu on huvi väike, eelmistel kvartalitel on aktsia enne majandustulemuste avaldamist tõusnud, kuid seekord on aktsia jäänud stabiilseks. Spekulandid pole asunud ostupoolele, mida nad viimastel kordadel enne majandustulemuste avaldamist on teinud. Norma avaldab majandustulemused täna, eeldatavasti enne börsi avanemist.

Olen ka ise optsioonidega püüdnud Norma majandustulemuste peale mänginud. Tihti olen ostuoptsiooni ostnud paar nädalat enne majandustulemusi, kui spekulandid on asunud juba ostupoolele ja müünud paar päeva enne raporteerimist, et vähendada riski.

Kõige suurem risk tekibki optsioonipositsiooni hoidmisel üle tulemuste, kuna majandustulemust on raske ette ennustada. USA börsidelt omandatud kogemuste põhjal tuleb lisaks tulemusele ära arvata ka hinnaliikumine, kuna raportit tõlgendatakse erinevalt. Tihti sõltub reaktsioon sellest, kas ootused on kõrged või madalad, näiteks isegi korraliku tulemuse avaldanud firma aktsia võib langeda, kui varasema aktsiahinna tõusuga on ootused kõrgele aetud. Ka seekord püüdsin ostuoptsiooni osta, kuid soovitud hinnaga ei õnnestunud positsiooni omandada ja ka aktsia liikumine polnud päris meelepärane, mistõttu jään järgmist võimalust ootama.

Tallinna börsil on juba mitmendat päeva suur käive Hansapanga aktsiatel, kuid hind püsib paigal.

Sarnaselt üleeilsega sooritati täna Hansapanga aktsiatega plokktehinguid. Kuigi käive on suur, pole aktsia hind liikunud. Tavaliselt liiguvad suuremad kogused majasiseste tehingutena ja nad ei näita kõige paremini ostu- või müügihuvi. Hansapanga aktsia hind eile ei muutunud, kuigi aktsia käive oli üle 35 miljoni krooni.

Arvestatava käibega sai hakkama veel ka Eesti Telekomi aktsia, mis langes 0,45 protsenti 5,5 miljoni kroonise käibe juures.

Norma aktsia langes 0,32 protsenti 421 000kroonise käibe juures.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing