Majandusminister nõuab Eesti Posti töölepingute muutmist

22. juuli 2004, 18:08

Täna nõudis majandusminister Meelis Atonen Eesti Posti juhtivtöötajatega sõlmitud riigile kahjulike lepingute muutmist, teatas ministeerium.

Eesti Postis tuleb vähendada juhtimiskulusid ning üle vaadata ettevõttele ning seega ka riigile kahjulikud töölepingud, ütles Atonen.

?Ma ei tea ühtegi kaasaegset äriettevõtet, kus oleksid sõlmitud töötajatega sellistel tingimustel kokkulepped. Taoline kulutamine on riigile kuuluvas äriettevõttes lubamatu. Eesti Post peab arenema turusituatsioonile vastavaks ja paindlikuks ettevõtteks, mille eesmärk on saavutada kasumlikkus läbi efektiivse tegevuse,? sõnas minister.

Eesti Posti juhatuse esimees Peeter Raudsepp nõustus, et lepingutingimused on tööandjale koormavad. ?Eesti Post pole ainus ettevõte postiteenuste turul. On aeg aru saada, et Eesti Post on tugevas konkurentsisituatsioonis ja seetõttu peame oma tegevuses ka lähtuma äriettevõttele kohastest põhimõtetest,? sõnas Raudsepp.

Ministri tänase kohtumise Eesti Posti juhiga tingis ettevõtte üle-eelmise juhi Tarmo-Jaan Tõeleiu korraldus sõlmida 2002. aasta sügisel Eesti Posti juhtivatel kohtadel töötanud inimestega töölepingulisad.

44 töötajal võimaldas lepingulisa 1-3 aasta jooksul sõltuvalt tööstaazhist nädal aega tööandja kulul sanatooriumis puhata, säilitades samal ajal palga ning saada aastas kuni 10 000 krooni eest koolitust. Lepingutega kaasneb tööandja kohustus anda töötaja kasutusse ametiauto, samuti on sätestatud töötaja palga tõstmine vastavalt inflatsiooniprotsendile. Lisaks kaasneb laieneb tööandjale kohustus maksta neile töötajaile hüvitist 6-9 kuu keskmise palga ulatuses, kui töösuhte katkestab Eesti Post.

Soodustused ilmnesid Tartu Peapostkontori tegevjuhi ametist vabastamisel, kui tema lahkumise eest tuli Eesti Postil maksta 9 kuu keskmine töötasu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing