Veskimägi arutas ministritega Euroopa Liidu maksuküsimusi

22. juuli 2004, 10:15

Rahandusminister Taavi Veskimägi arutas eile maksuküsimusi Sloveenia rahandusministri ja Euroopa Asjade abiministriga.

Veskimägi arutas Sloveenia rahandusministri Du?an Mramori ja Euroopa Asjade abiminister Andrej Engelmaniga järjest aktuaalsemaks muutuvat Saksamaa ja Prantsusmaa ettepanekut harmoniseerida ettevõtte tulumaksu määrad. Lisaks arutasid ministrid Euroopa Liidu (EL) eelarve aluspõhimõtteid perioodil 2007-2013, stabiilsuse- ja kasvupakti ning koostööd euro kasutuselevõtmises, teatas rahandusministeerium.

Ministrid on ühel meelel, et Euroopa Liidu konkurentsivõime tõstmise võtmesõnaks on ettevõtete administratiivse koormuse vähendamine, kuid avaldasid kahtlust ettevõtte tulumaksuga seonduva kui konkurentsivõime suurima takistuse suhtes.

Eesti ja Sloveenia on vastu Euroopa Liidu ühise maksu kehtestamisele ja põllumajandusreformide läbiviimise poolt.

Veskimägi ja Mramor leppisid kokku, et Sloveenia ja Eesti vahel sõlmitakse topeltmaksustamise vältimise lepingud selle aasta lõpuks.

Veskimägi kohtub 29. juulil Saksamaa Liitvabariigi rahandusminister Hans Eicheliga. Kohtumise eesmärk on tutvustada Eesti positsioone ja leida võimalikke ühiseid huvisid, mida sügisel Euroopa Liidus algava maksudebati käigus kaitsta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing