MicroLink teenis ettevõtete müügi abiga majandusaastal rekordilise kasumi

Andris Feldmanis 04. august 2004, 00:00

Edaspidi võib firmalt oodata tagasihoidlikumaid tulemusi, kuna suuremaid struktuurimuutusi enam plaanis pole. 2003./2004. majandusaastal teenis IT-firma MicroLink kasumit 350 mln krooni, sellest moodustasid suurema osa SAF Tehnika müügist saadud 254 mln krooni ja Delfi müügist saadud 80 mln krooni. Eelmise aasta kasum oli 1,7 mln krooni.

Ettevõtte põhitegevuse (IT-teenused ja lahendused) kasum oli tänavu 12,7 mln krooni.

MicroLinki turundus- ja kommunikatsioonijuhi Jüri Kaljundi sõnul võikski edaspidi ettevõttelt selles suurusjärgus kasumit oodata. ?Ettevõte kasvab vaikselt ja stabiilselt,? ütles Kaljundi.

Microlinki käive lõppenud majandusaastal oli 820 mln krooni, mis on 8% vähem kui eelmisel aastal. Siis aitas käivet kasvatada PC-tootmise müük. IT-teenuste käive oli tänavu 580 mln krooni.

Microlinki juhatuse esimees Janis Bergs jäi tulemustega väga rahule. ?Tegu oli Microlinki jaoks ülieduka aastaga,? ütles Bergs.

Tuleval aastal enam suuremaid muutusi firma struktuuris plaanis ei ole. ?Kindlasti tegeleme kvaliteedi tõstmise, tulude-kulude optimeerimisega ja osakondadevahelise koostöö tõhusamaks muutmisega,? sõnas Kaljundi tulevikuplaanidest rääkides. ?Ei usu, et suuri muutusi tuleb.? Edaspidi piirdudakse vaid IT- teenuste pakkumisega.

Sama suure haardega konkurenti Microlinkil Balti riikides pole. ?Ühtegi teist sellist täisteenust pakkuvat firmat ei Eestis ega mujal Baltikumis pole,? ütles Kaljundi. ?Küll on konkurente valdkonniti.? Kaljundi sõnul ongi MicroLinki eelis võime pakkuda klientidele IT-täisteenust ja seda kõigis Balti riikides.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing