K-Arvutisalong teinud sadu tuhandeid 1,5 krooniseid pilte

Inno Tähismaa 05. august 2004, 14:17

K-Arvutisalong on vähem kui kuu ajaga teinud klientidele sadu tuhandeid pilte Eesti turu jaoks ootamatu 1,5 kroonise hinnaga.

Firma juht Peeter Kargu ütles, et täpset piltide arvu pole kokku arvutatud, aga tegemist on sadade tuhandete piltidega. ?Masin töötab 24 tundi ööpäevas,? kirjeldas Kargu olukorda ettevõttes, mis hakkas odavaid pilte tegema alates 8. juulist. ?Esmaspäeval saabub uus masin, ? lisas Kargu, ?siis lüheneb järjekord neljalt päevalt kahele.?

Kargu sõnul on kliendid jäänud pakutud teenusega väga rahule ja hinda pole kavas tõsta. ?Meie soov on aastaga Eesti turgu kahekordistada,? paljastas Kargu firma strateegiat, ? et inimesed rohkem pildistaksid.?. See tähendab ühtlasi suuremat digikaamerate müüki, millega K-Arvutisalongi haldav AS Klisseran tegeleb.

Lisaks piltide tegemisele alustas K-Arvutisalong fotoalbumite ja pildiraamide müüki. Müüakse ka tavalisi fotofilme ja ühekordseid kaameraid.

Kargu sõnul teeb firmale muret konkurentide tegevus. ?Tundub, et nad tahavad survet avaldada,? vihjas Kargu. Ta ei rääkinud täpsemalt, aga ütles, et survet avaldatakse riigiasutuste kaudu. Kargu sõnul astutakse firmale nii kandadele, et ?lahtiseid susse enam kanda ei saa, peab jalanõusid paeluma hakkama.?

Kargu rääkis, et ei saa aru juttudest, mille järgi ei saa 1,5 krooniga pilti müüa, kuna ainuüksi fotopaber maksab 1,2 krooni. Tema sõnul jääb Eesti Agfa esindajalt Olympus Estonia OÜlt ostetud viimase põlvkonna fotomasina puhul paberi ja muu materjali hind alla krooni. Ta ütles konkurentide varasemat kallimat teenust kommenteerides, et ei näe majanduslikku põhjendust, miks müüdi varem pilte 3-4 krooniga. Kargu sõnul korrigeerib uue põlvkonna masin ise pilte, seda ei pea tegema eraldi inimene.

Kargu sõnul on tegemisel veebilahendus, mille abil on võimalik pilte tellida üle võrgu. Praegu peab pildid kohale tooma kas filmil või andmekandjal. Veebilahendus valmib paari nädala jooksul. Siis on võimalik pildid kas lisatasu eest koju tellida või lasta saata mõnesse K-Arvutisalongi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing