Energiafirmad taotlevad Ignalina reaktori sulgemise edasilükkamist

ÄP 06. august 2004, 00:00

Tekkida võivatele probleemidele juhivad tähelepanu Eesti Energia, Latvenergo, Venemaa Ühtne Energiasüsteem ja Belenergo, mis on saatnud ühise kirja Leedu peaministrile Algirdas Brazauskasele. See poolsalajane kiri on sattunud Leedu ajalehe Lietuvos Rytase kätte.

Kirjas rõhutatakse, kui suur tähtsus on Ignalinal kogu regiooni energiavarustusele, ning soovitatakse esimene plokk töös hoida nii kaua, kuni Venemaa annab Kaliningradi oblastis käiku uue soojusjõujaama võimsusega 450 megavatti.

Esimesel poolaastal tarnis Ignalina elektrit Venemaale 2,350 miljardit kilovatt-tundi, Valgevenesse 1,490 miljardit, Poolasse 210 miljonit, Lätisse 77 miljonit ja Eestisse 26 miljonit kilovatt-tundi elektrit, kirjutab Bizness & Baltija.

Eesti Energia teatas kolmapäeval, et ei ole allkirjastanud ühtegi dokumenti, mis puudutab Ignalina tuumaelektrijaama esimese reaktori seiskamise edasilükkamist.

?Balti riikide, Venemaa ja Valgevene energeetikafirmade vahel on sõlmitud paralleeltööleping, mis puudutab ühtse elektrisüsteemina toimimise tehnilisi ja juriidilisi nüansse. Kuid see leping ei puuduta Ignalina tuumaelektrijaama sulgemise asjaolusid,? ütles Eesti Energia tehnikadirektor Lembit Vali.

Vali lisas selgituseks, et tehnilisest aspektist ei tekita Ignalina elektrijaama esimese reaktori sulgemine olulisi probleeme.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing