Joovastav kokteil Leigo moodi

Madli-Liis Parts 06. august 2004, 00:00

Homne kontserdiõhtu Leigo järve ääres meenutab kogemata avastatud väärtmuusikaga plaadikarpi, mis lihvib silma särama vastandliku muusikamaitsega inimestel.

Peotäis etnot, hüpnotiseeriv ja sisukas jatsuline klubirütm ning ekskavaatorite üllatavalt muusikaline etteaste tulevärgisäras kroonivad seekordse Leigo Järvemuusika kontserdikava. Justnimelt ekskavaatorid, kõik need kuus raskekaallast, mis kunagi maalilise Leigo talu järvemaastiku loonud, rivistuvad kell 22 pidulikult publiku ette, et esitleda ?Suurte masinate muusikat?. Neid julgustavad ansambel No Big Silence ja mitmekülgne viiuldaja Tiit Kikas.

Leigo Järvemuusikale tasub sõita ka neil, kel ei õnnestunud saada piletit noore vene lauljatari Pelageja kontserdile 9. augustiks Estonia kontserdisaali. Vene Edith Piafiks ja hellitlevalt Siberi imeks kutsutav Pelageja Hanova esitab kütkestavalt vene rahvalaule ning on loomupärases musikaalsuses äratanud ka maailma ooperispetside tähelepanu.

Kunagisest imelapsest on kasvanud rahvusvaheliselt kõrgelt hinnatud lauljatar, kelle kohta kriitikud pole pidanud paljuks öelda: ?Kui Pelageja laulab, tekib täiesti seletamatu lummus. Asi pole mitte ainult tema hääle haruldases ulatuses või võimsuses. Tütarlapses on mingi eriline säde ja tänu sellele sädemele kuulavad teda ühesuguse hardusega nii roki- kui ka ooperisõbrad ning isegi kitsalt spetsialiseerunud melomaanid, kes harva uustulnukaist vaimustatud on.?

Leigo õhtu juhatavad sisse liivikeelset etnod?ässi esitav Tulli Lum ja soomlaste Rinneradio, kes muusikahuvilisele tuttav meie erinevatelt d?ässi- ja etnofestivalidelt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing