Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kas aktsiisitõusuga on tarvis uut metanooliepideemiat?

Mati Feldmann 09. august 2004, 00:00

Surmav salaalkohol koputas oma kondise sõrmega taas meie alkoholipoliitika uksele: Valgas suri naine salaviinasurma. Juhtunu peaks olema meeldetuletuseks, et Eesti pole veel nii teadlik, et alkoholiaktsiisi tõstmine ainult rahatasku mõningase kõhnumisega üle elada.

Aktsiisi tõstmise vastu räägib tegelike maksulaekumiste vähenemine, nagu juhtus pärast viimast aktsiisitõusu. Seetõttu ei näe riigieelarve oodatud võitu, vaid kaotust, millele lisandub heitunud inimeste ülesturgutamine surrogaatide joomisest. Pluss üldrahvalik häbi ohvrite pärast.

Tõsi, ka legaalsest alkoholist võib end surnuks juua. Millegipärast arvan, et niisuguseid juhtumeid on vähem.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing