Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Puhkus pikeneb haiguspäevade võrra

Tiia E. Tammeleht 09. august 2004, 00:00

Töötaja haigestumise korral puhkuse ajal on nii töötajal kui ka tööandjal ühepoolne õigus n-ö pikendada puhkust haiguse aja võrra.

Üldjuhul pooled nii ka teevad, teavitades sellest teineteist kohe pärast takistava asjaolu äralangemist või plaanijärgse puhkuse lõppemisel (juhul, kui plaanijärgne puhkus lõpeb enne takistava asjaolu äralangemist). Kui aga töötaja soovib saamata jäänud puhkust kasutada muul ajal, tuleb selles tööandjaga kokku leppida. Reeglina antakse sel juhul kasutamata jäänud puhkuseosa samal tööaastal.

Puhkusetasu tuleb töötajale maksta täies ulatuses hiljemalt eelviimasel tööpäeval enne puhkuse algust. Puhkusetasu arvestamist ja maksmist töötaja haigestumine puhkuse ajal ei mõjuta, kuna töötaja puhkus haiguse tõttu ei pikene, vaid lükkub lihtsalt edasi. Küll aga rakendub ravikindlustuse seaduses sätestatu, mille kohaselt maksab haigekassa töötajale haiguslehel oldud päevade eest ajutise töövõimetuse hüvitist ehk haigusraha.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing