Anttila juht: Quelle edu sõltub Hobby Halli saatusest

09. august 2004, 14:33

Postimüügiettevõtte Anttila Eesti juht Tauno Tuula sõnul sõltub Quelle plaan hõivata kümnendiku turust muu hulgas müügis oleva Hobby Halli saatusest.

Quelle plaan hõivata kindel kolmas positsioon Eesti turul on Tuula sõnul sõltuv sellest, kui palju investeerib oma tegevusse temaga kolmandat neljandat kohta jagav Halens. ?Kui Quelle investeerib 15 miljonit krooni, siis tuleb vaadata, kas Halens teeb seda ka,? lausus ta. Postimüügiettevõtete investeeringud puudutavad eeskätt kataloogide arvukuse tõstmist.
Tuula sõnul sõltub postimüügiturul paljuski ka Soomes väidetavalt müügis olevast Stockmanni kontserni liikme, Hobby Halli, praegu veel lahtisest saatusest.

Eesti postimüügiturg langes mullu kümnendiku võrra, nagu ka suurimate tegijate Hobby Halli ja Anttila käive, samas kahekordistas aastaga oma müüki Quelle.
Kui statistikaameti andmeil oli mullu postimüügi maht 520 miljonit krooni ehk ligi 11 protsenti vähem kui 2002. aastal, siis postimüügi firmad ise hindasid siinse turu mahuks umbes 700 miljonit krooni. Sellest pool on Hobby Halli käes, number kaks on Anttila ning kolmas-neljas Quelle ja Halens.

Eelmisel aastal ilmnenud postimüügi turu langus ei ole Tuula sõnul objektiivne näitaja, sest selle taga oli kahe turuliidri raamatupidamislikud muudatused, mitte aga reaalne ostuaktiivsuse vähenemine. ?Me koristasime lihtsalt tagastuskauba käibest ja seda tegi ka Hobby Hall,? lausus ta.
Sellel aastal peaks aga Tuula sõnul postimüügi tulemused Eesti turul tänu üldisele ostuvõime kasvule taas tõusma hakkama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing