Bürood või autot ei tasu üle jahutada

12. august 2004, 00:00

Higistamine vaheldumisi külmutuskapina mõjuva konditsioneeritud õhuga bürooruumi, kaupluse või autoga võib põhjustada nohu, külmetushaigusi või grippi.

Inimkeha reageerib palavusele higistamisega. Higisena külma ruumi sisenedes jahtub nahapind normaalsest kiiremini, põhjustades külma?okki. Külmast palavasse minnes kiireneb vere liikumine, mis võib omakorda põhjustada vereringeelundite ülekoormust.

Kuuma ilmaga on bürooruumide temperatuur sageli kuni kümme kraadi madalam välistemperatuurist. Liiga suure temperatuuride vahega ei tarvitse keha tervisele kahju tekitamata toime tulla. Tunduvalt ohutum on hoida temperatuurierinevus mõne kraadi piires. Mingil juhul ei tohiks konditsioneeritud siseruumide temperatuur olla madalam kui 20 kraadi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing