Ministeerium manitseb Türki reisimisel ettevaatusele

Krista Taim 16. august 2004, 00:00

Ajendatuna eelmise nädala ohvritega pommiplahvatustest Istanbuli turismipiirkonnas edastas välisministeerium Türgi kohta ettevaatusele kutsuva soovituse. Türgit veel ohtlike riikide nimekirja ei kantud. See oleks tähendanud reisifirmadele suuri rahalisi kaotusi.

Kuna aga Türgis toimusid pommiplahvatused, siis sellest ka soovitus registreerida end enne välisministeeriumi vastava ankeedi kaudu, et suurema ohu korral saaks ministeerium reisijatega kontakti.

Türki stardib igal nädalal Tallinnast kolm lennukitäit turiste, üle 300 inimese. T?arterlende Türgi Vahemere kuurortidesse korraldavad Domina World Travel, Anhel Tours ning Nova Tours. Turismifirmade kinnitusel on kõik reisid olnud välja müüdud. Arvestades, et Türgi reisi keskmine hind on 8000 krooni, jääks lendude ärajäämise puhul reisikorraldajatel teenimata nädalas kokku 2,68 miljonit krooni.

Anhel Toursi reisikonsultandi Nade?da Grekova sõnul jätavad nad juhul, kui Türgi peaks sattuma ohtlike riikide nimekirja, reisid ära ja maksavad piletiraha tagasi. ?See oleks firmale suur kahju,? lisas Grekova. Anhel Tours plaanib alates septembrist panna nädalas käima lausa kolm lennukit, arvestades Türgi populaarsust.

Türgis Kemeris viibiv Anhel Toursi reisjuht Olga kinnitas, et turismipiirkond on rahulik. ?Kõik on tehtud selleks, et turistidel oleks ohutu. Väga palju on politseinikke ja kohalikud on sõbralikud,? rääkis ta.

Türki reise korraldava Nova Toursi juhataja Merike Aspe sõnul nad reise muutma ei hakka. Hetkel on Türgis puhkamas 115 nende turisti.

Ka Domina World Travel ei kavatse plaanilistes Türgi reisides muudatusi teha. ?Omalt poolt manitseme reisijaid ettevaatlikkusele ja alati soovitame sõlmida reisikindlustuse,? selgitas Domina World Traveli turundusspetsilist Helen Sauli.

Praegu viibib Istanbulist 900 kilomeetri kaugusel Marmarises ka Domina World Traveli turundus- ja müügijuht Karin Piir, kes reedel telefoniusutluses kinnitas, et olukord Marmarises on turvaline. Mitte ühegi riigi turistid ei tunne end häirituna ega kavatse lahkuda.

Germalo Reiside reisikonsultant Külli Kell ütles, et hetkel ei plaanita septembrisse kavandatavat kultuurireisi Türki ära jätta. ?Kui aga midagi peaks seal vahepeal juhtuma, siis kindlasti vaatame plaanid üle.?

Türgi saatkonna esimese sekretäri Özlem Demiri sõnul on Türgis rahulik. Ta naasis mõned nädalad tagasi just Türgist puhkuselt. ?Türgis on olukord rahulik,? kinnitas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing