Iidne uus ehe

Tiina Kolk 19. august 2004, 00:00

?Vanasti oli lapsepõlv ja tüdrukuiga naise elu kõige õnnelikum aeg. Aga millest ammutasid vastu tahtmist mehele antud hingevaevades naised jõudu edasi elada? Naise rõõm olid lapsed, käsitöö ja kirmaskid,? jutustab Summatavet. ?Täpsust ja aega nõudev käsitöö pakkus rahuldust, peletas argielu muresid ning õnnestunud tulemus rõõmustas. Käsitööd tehes oli võimalik süveneda omaenda hingemaailma. Kõrvaltvaatajal ei olnud aimugi, millist vaimset tuge käsitöö andis. Ka tänapäeval on ehete valmistamine aeganõudev käsitöö ning võimaldab rännata salapärastel hingemaastikel. Iidne uus ehe ei ole kaunistus ega aksessuaar, vaid võime mõelda ja kõnelda kätetöö ja materjalide kaudu. Kes oskab, tahab ja julgeb, loeb nende sõnumeid,? täheldab ta.

Galerii-Gs on läbilõige Kärt Summataveti doktoritöö ehete osast Helsingi Taideteollisus Korkeakoulus ja näituse ?Maa ja Ilma laulud? joonistustest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing