Kuldar Leisi uus toitude äriprojekt liigub plaanide kohaselt

Inno Tähismaa 19. august 2004, 12:41

Endise Ösel Foodsi juhi Kuldar Leisi uus toitude äriprojekt edeneb Lõuna-Eestis plaanide kohaselt.

?Läheb plaanipäraselt,? kommenteeris AS Nordic Foodsi juht Kuldar Leis valmistoidutehase rajamist Põlvasse. Tema sõnul käib praegu ehitus ja seadmed jõuavad kohale septembri lõpus. Turule jõuavad tooted oktoobri lõpus-novembri alguses.

Leis ütles, et investeeringu maht on ligi 37 miljonit krooni, sellest kaks kolmandikku moodustab pangalaen ja ülejäänu on omafinantseering. Investeeringust 22 miljonit võtavad seadmed.

Leis ütles, et probleeme pole tööstuse rajamisel olnud. ?Kõige problemaatilisem on aeg,? märkis ta. Turunduse, ehituse ja sisu osas käivad protsessid samaaegselt. Leisi sõnul on veebruaris alanud ja oktoobris lõpule jõudva toidutööstuse rajamise tempo hullumeelne. Näiteks seadmete tarnijad Euroopas ei saa reeglina aru, miks on nii kiire. ?Ütleme, et meie turul käivadki protsessid kiiresti,? lisas Leis.

Uue tööstuse toodete kaubamärk on Leisi sõnul kinnitamisel. ?See on päevade küsimus. Teeme seda koostöös agentuuriga Rakett.?

Tehases hakkab tööle ligi 50 inimest. Neist kümmekond on keskastme- ja tippspetsialistid, kellega on kokkulepped sõlmitud. Tavatöötajad valitakse välja järgneva paari nädala jooksul. Leisi sõnul on Lõuna-Eestis võimalik tööjõudu leida.

Uus tehas hakkab esialgu tootma 20-25 nimetust valmistoite. Toidud on koostöös president Arnold Rüütli koka Indrek Kivisaluga valmis mõeldud, praegu käib viimistlemine. Tegemist on suppide, praadide ja kastmetega. Magustoite esialgu ei pakuta. Supid tulevad turule klaaspurkides, praed kilesse pakituna kandikutel nagu TallEggi kanad. Praadide puhul pakutakse nii traditsioonilisi Eesti sööke kui ka eri maadest pärit etnilisi roogi. Samas tehakse välismaa road nagu näiteks Tai wokiroog eestlase maitse järgi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing