PM: Sotsiaalministeeriumi ametnike vead jooksutavad patsiente

23. august 2004, 08:49

Sotsiaalministeeriumi ametnike näpuvead ravimite hinnasoodustuste määrustes sunnivad patsiente käima mitu korda arsti ja apteegi vahet.

Kui patsient tuleb apteeki hinnasoodustust lubava retseptiga, millel allahindlus on valesti kirjutatud, peab apteeker saatma tõbise tagasi arsti juurde uut retsepti saama, väidab Apteegiliidu juhatuse liige Tea Siimon. Arstid kirjutavad aga hinnasoodustuse valesti seetõttu, et sotsiaalministeerium muudab üleöö vastavaid määrusi. Siimoni sõnul põhjustab see patsientidele lisakulu ja jalavaeva, kirjutab Postimees.

Siimoni sõnul on sisulised ja arvutuslikud vead sotsiaalministeeriumi määrustes tavaline.

«Kunagi pole teada, millal tuleb määruse muutmise parandus,» ütles Siimon. «Apteekrid peaksid vist igal hommikul ministeeriumi kodulehekülge vaatama, et teada saada, mis ametnikel jälle pähe on löönud.»

Apteekrite teatel ei teavita ministeerium ravimite piirhindade muutustest neid õigel ajal, viivitades oma vigade tunnistamisega. Apteegiliidu juhatuse liikme sõnul tekitavad vead piirhindade määrustes lisakulutusi patsientidele.

Siimoni sõnul tegutsevad ametnikud kui turgu valitsevad ärimehed, kes võivad nii teiste ettevõtjate kui ka tarbijatega teha, mida soovivad.

«Kui viga on tekkinud, siis kõrvaldame selle esimesel võimalusel,» ütles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Katrin Pärgmäe. Tema sõnul on ministeerium mõnda aega apteekritele muudatustest pikemalt ette teatanud, kuid inimlikke vigu võib siiski ette tulla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing