Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ehitusbuum kasvatas Schneider Electric Eesti käivet 31 protsenti

25. august 2004, 11:18

Elektrijaotusseadmetega tegeleva Schneider Electric Eesti ASi käive tänavu esimesel poolaastal oli 57,5 miljonit krooni ehk mullusest 31protsenti suurem.

Mullu sama perioodi käive oli 43,7 miljonit krooni.
Schneider Electric Eesti tegeleb elektrijaotusseadmete ning automaatika- ja kontrolli seadmete tootearenduse, tootmise, turustamise ja sellealase nõustamisega.

Schneider Electric Eesti juhataja Aldo Kotli sõnul on poolaasta käibe kasv tingitud jätkuvast ehitusbuumist ning ka nõudlusest elamute järele. Samuti on tunda aasta tagasi aset leidnud ülemaailmse Schneider Electric"i ja Lexeli ühinemise positiivset mõju. Esimese poolaasta olulisematest objektidest nimetab Aldo Kotli Viru Keskust, Pärnu Haiglat, Lastehaiglat ja TÜ Kliinikumi, kriminaalpolitsei jaoskondi Tartus ja Tallinnas,
Citymarketit Pärnus, Iru elektrijaama laiendust, Victor Stationery paberitööstust ja Pipelife torutehast. Enamus projekte on saadud tänu koostööle professionaalsete elektrimaterjalide hulgimüüjatega.

Aldo Kotli prognoosib Schneider Electric Eesti selle aasta käibeks 120 miljonit krooni, mullune oli ligi 109 miljonit. 'Meie äri on aktiivsem teisel poolaastal, siis saame 55protsenti käibest,' märgib ta ja lisab, et see on tingitud ehituse spetsiifikast: 'Kui maa ära sulab, lüüakse objektil kopp mulda ja suve lõpus-sügisel võetakse ette elektritööd.'

Esimesel poolaastal kasvas Schneider Electric"i käive kogu maailmas 17protsenti ja küündis 4,98 miljardi euroni. Firma juhi Henri Lachmanni kinnitusel oli käibe kasv märkimisväärne Ida-Euroopa riikides, 20 protsenti. Schneider Electric"i käive maailmas ulatus 2003. aastal 8,8 miljardi euroni ja kasum 1 miljardi euroni. Schneider Electric"il on 83 000 töötajat kokku 130 riigis, firma peakontor asub Pariisis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing