Reede 21. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kooli algus toob liikluskampaania

Andres Palm 26. august 2004, 00:00

Maanteeamet soovib tele- ja raadioklippide ning välireklaami abil süvendada autojuhtide hoolivat käitumist inimeste üle tee laskmisel ülekäiguradadel. Jalakäijaid manitsetakse olema tee ületamisel tähelepanelik ning arvestama autode liikumiskiirust ja eripära.

Maanteeameti liiklusohutuse peaspetsialist Urve Sellenberg tõdeb, et liikluskultuur on viimastel aastatel paranenud, kuid edasisi positiivseid muutusi pidurdab üldine hoolimatu suhtumine kaasinimestesse.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel alustab Eestis esimesel septembril kooliaastat 180 000 last. Tuhanded esimese klassi õpilased teevad kooliminekuga seoses oma esimesed iseseisvad käigud teedel ja tänavatel.

Septembri esimese nädala jooksul jõuavad kõikidesse maakondadesse Ühispanga Elukindlustuse poolt esimese klassi õpilastele jagatavad helkurid ning maanteeameti kingitavad liiklusaabitsad. Liiklusalast õppematerjali jagatakse ka teise klassi õpilastele.

Tallinnas, Rakveres, Viljandis ja Tartus kaardistavad õpetajad koos neljanda klassi õpilaste ja lastevanematega kooli ümbritsevat liikluskeskkonda, et selgitada välja ohtlikumad kohad kooliteel. Kaardistamise tulemused edastatakse kohalikule omavalitsusele. Septembri esimestel päevadel abistavad Tallinna reguleerimata ülekäigukohtades turvafirma Falck ning Tallinna munitsipaalpolitsei.

Viimasel ajal levinud laiade helenduvate raamide paigaldamine ülekäigukohtade liiklusmärkidele on koos kogu muu liikluskorraldusega kohalike omavalitsuste pädevuses. Maanteeameti kampaania käigus markeeritakse ülekäigukohtade märgipostid Tallinnas, Viljandis, Rakveres ja Pärnus helenduvate kleebistega.

Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Liina-Jaanika Seisler soovitab lapsevanematel nii endale kui ka kooliteed alustavale lapsele selgeks teha olulisemad turvareeglid.

Lapsele tuleb anda rohkem otsustusvabadust, jälgides samal ajal, kuidas ta iseseisvalt hakkama saab. Esimestel koolikuudel on turvalisem, kui keegi lapse kooli saadab ja hiljem vastu tuleb. Enne lapse üksinda kooli lubamist on soovitav koolitee ja eriti selle ohtlikud lõigud talle selgeks õpetada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing