Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Aegade kirkus Jazzkaarel

Madli-Liis Parts 27. august 2004, 00:00

Täna öö hakul toimub see kummastav-pöörane aegade ja stiilide segunemine ka Kadriorus. Jazzkaare sügishooaja avab ungari mustlasansambel Mitsoura. Ei midagi selgelt üheplaanilist ega kitsasse ni??i kiindunut. Tegemist on stiilse ja julge kombinatsiooniga iidse mustlasmuusika ning tänapäevase elektroonika ja visuaalefektide võimalustest. Kontserti ilmestab videokunstnik Eva Mandula videofilm, mis on inspireeritud india mustritest ja mustlaskunstnike loomingust.

Ansambli viis muusikut on tõelised multiinstrumentalistid. Nad mängivad erinevaid põnevaid rahvuspille, mida meie kontserdipaikades vast tavapäraselt ei trehva. Lauljatar Mitsoud peetakse aga koguni maailma hinnatumaks mustlaslauljaks.

Mitsoura uuelt plaadilt muusikat kuulates meenuvad esimese hooga 1970ndate nostalgilised India mängufilmid. Mõni takt edasi ja Mitsou varjundirikkale häälele hakkavad keel- ja rütmipillid toeks kruvima hüpnotiseerivat meloodilist biiti, mis käändub erinevate mustlasmuusika stiilide suunas.

Tegelikult pole vähimatki vajadust tunda neid pille ja muusikastiile, mis Kadrioru lilleaia täna õhtul täidavad. Kui laval toimuv sunnib kuulatama, jalg hakkab vaikselt rütmi lööma ja kontserdilt tuleb koju kaasa üks meeldejääv seik, siis oli Mitsoura teie jaoks üks õige bänd.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing