Börsikommentaar: Aktsiaid liigutab nafta hind

30. august 2004, 13:10

Euroopa naftasektori aktsiate hindu ähvardab esimene languskuu alates jaanuarist, kui nafta hind on langenud tipptasemelt.

Aktsiate edasine liikumine sõltub suurel määral musta kulla hinnast. Alates jaanuarist on naftasektori aktsiad kerkinud 15 protsenti, kuid augustis jääb sektor ilmselt miinusesse. Nafta hind on aasta algusest kerkinud 33 protsenti. Musta kulla hind saavutas 20. augustil rekordtaseme (49,40 dollarit), peale tipu tegemist on nafta hind langenud 12 protsenti.

Ligi pooled Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootavad sellel nädalal nafta hinna langust. Euroopa aktsiad on reeglina kukkunud päeval, mil nafta hind on tõusnud. Börsiindeksi ja nafta hinna vaheline korrelatsioon on -0,8, seega on nende vahel tugev seos.

Analüütikute arvamus naftasektori aktsiate osas on erinev. Investeerimispangad HSBC ja Merrill Lynch on positiivselt meelestatud. Kuid investeerimispank Morgan Stanley soovitas vähendada naftasektori aktsiate osakaalu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing