Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Outokumpust võib saada maailma suurim roostevaba terase tootja

02. september 2004, 11:12

Soome metallitööstusgrupil Outokumpu on head võimalused saada maailma suurimaks roostevaba terase tootjaks, kirjutab Kauppalehti.

Maailmas valitsevad roostevaba terase tootmise turul neli suurt gruppi, kellel on enam-vähem võrdne turuosa. Praegu on 13 protsendiga turuliider Saksa ThyssenKrupp, kellele järgnevad Luxemburgi Arcelor ja Hispaania Acerinox 12 protsendiga ning neljandal kohal olev Outokumpu jääb neist maha vaid veidi.

Investeerimispanga Opstock peaanalüütiku Pekka Spolanderi sõnul on vaid Hispaania Aceronoxkontsentreerunud roostevaba terase tootmisele. Teistel on see valdkond kõrvalharu. Pärast vasetootmisüksuse müükipanekut võib terasetootjaks nimetada ka Outokumput.

Ouokumpu aktsia hind on täna hommikul Helsingi börsil püsinud muutumatuna 13,05 eurol.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing