EPL: Tasulise parkimisala piiril pargivad autod kõnniteedel ja haljasaladel

09. september 2004, 07:52

Jultunud autojuhid on pärast tasulise parkimisala laienemist selle lähistel kõnniteed ja haljasalad karistamatult täis parkinud.

?Mingit korda oleme üritanud hoida, aga meie võimalused on lahjad. Iga päev tuleb kaks-kolm kõnet eramaadelt, et inimene ei saa oma hoovist välja, sest keegi on territooriumi kinni parkinud,? rääkis kommunaalameti parkimiskorralduse osakonna juhataja Aado Kuuse Eesti Päevalehele.

Niipea kui tasuline parkimisala keskhaigla ümbruses ja sadama piirkonnas laienes, hakkasid priilt parkida soovivad autojuhid oma sõiduvahendeid parkima väljaspool tasulise parkimisala piiri.

Et ei tuleks liiga pikka maad jalgsi astuda, pargitakse võimalikult tasulise ala lähedusse. Ka parkimiskeelumärkide alla, haljasaladele ja kõnniteele. Autouputus ootab näiteks Rävala puiestee kandis, Pääsukese ja Väike-Ameerika tänaval.

Teisipäeval lasid linna parkimiskontrolörid elanike palvel teisaldada kolm autot Tuvi tänavalt. Eile juhtis Baltika haldusjuht Madis Länts linna liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa tähelepanu olukorrale Veerenni tänaval, kus firma sissepääsu esine linna kõnnitee on hommikust õhtuni mitmes reas autosid täis pargitud.

Liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp ütles, et ainus võimalus autohuligaane ohjeldada on teha ettepanek riigivalitsusele taastada anonüümne trahvimenetlus. Samuti peaks tema hinnangul olema parkimiskontrolle vähemalt 28.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing