Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Pärnu südalinnast leiab Aasia Küla
Pärnu keskelt leidsin Aasia Küla, mis pakub Hiina, India ja Tai kööki. Ja kõike korraga! Mõned road olid vist isegi Afganistani köögist, kui õigesti mäletan.
Lauad asuvad otse kõnniteel, nii et mööda minna on raske. Tellimine oli ka raske, sest pikas sisaldan-kõike-menüüs ei olnud paljusid asju, mida oleksime tahtnud. Nii et kui olime idapoolse maailma riikidest Afganistani välja valinud, siis just sealset toitu polnud parajasti võimalik teha. Niisiis jäi meie valikusse Tai kanasupp kookospiima, seente ja sidrunirohuga, terav kalmaarisalat ja krõbe lambaliha.
Kookospiimasupp sisaldas just seda, mida lubas, aga kalmaarisalat polnud terav, vaid maitsetu, ja jäi meist söömata. Erilise tähelepanu teenis ära krõbe lambaliha. Olen alati imetlenud ja hinnanud idamaise köögi oskuslikku lihakasutust, kuid sellist töötlusviisi pole veel kohanud: neid lihatükke oli küpsetatud nii kaua, et sealt oli viimanegi mahlakus ja maitseraas välja saadud. Paar põlvkonda tagasi valmistasid eestlased niimoodi rasvasest lihast kõrneid. Just vanaema valmistatud lihakõrneid need raasukesed kõige rohkem meenutasidki ? osa tükke oli lausa söestunud, ainult paar suuremat kõlbas süüa.
Nii et tegelikult jäime söömata. Ettekandja oli küll armas ja tänutäheks hea teeninduse eest soovitasime tal järgmiseks suveks parem töökoht leida.
Kuid kõigil ei läinud nii viletsalt ? meiega samas hotellis peatunud rootslaste paar sõi seal juba teist korda ja neile maitses, aga nemad olid taimetoidulised nagunii ja taimse toorainega olid kokal ilmselt paremad suhted.