Lasnamäe kortereid tulvab müügile

Anne Oja 13. september 2004, 00:00

Kui 1. jaanuaril oli City24 müügis vaid 73 kolmetoalist korterit Lasnamäel keskmise ruutmeetri hinnaga 9161 krooni, siis möödunud neljapäeval müüdi 238 korterit. Keskmine ruutmeetri hind oli kerkinud 10 073 kroonini.

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevdirektor Jaanus Laugus ütles, enamik korteriomanikke on kevadest toimunud 20?25protsendilist hinnatõusu avastamas ja senini seisnud korterid müüki pannud.

Rime Kinnisvara müügidivisjoni juhataja Toomas Blankin ütles, et tõenäoliselt hoiti praegu müüki paisatud kortereid lootuses pärast 1. maid paremat hinda teenida. ?Kui on küsimus, kas see kinnisvarakrahhi kaasa toob, siis seda kindlasti mitte,? sõnas Blankin.

Pindi Kinnisvara elamispindade osakonna juht Maire Luks sõnas, et Lasnamäe kolmetoaliste müüki takistab hinnatase, mis konkureerib uute korteritega kesklinnas. ?Müükide rohkust võib toetada eluasemelaenu leping, kus lisatagatisena võib pantida müümata vara,? lisas Luks. Tähtajaks müümata korteri omanikelt hakkab pank lisaintressi küsima.

MarkITi suurklientide müügiesindaja Ken Kaljas müüb City24 vahendusel kahte 3toalist korterit Lasnamäel. Esimese korteri eest küsib Kaljas 8700 ja teise, 1996. aastal eriprojekti järgi ehitatud majas asuva, kamina ning saunaga korteri eest 14 500 krooni ruutmeetrist.

Kui kallimat korterit müüb ta internetis alates eelmise aasta sügisest, siis keskmisest odavamat juba kuuendat kuud. Vaatamata kuni 20% hinna langetamisele pole ükski ostuhuviline Kaljasega siiani ühendust võtnud.

Soovitus paralleelselt internetiga korterimüüki ka lehes kuulutada paneb Kaljast imestama. ?Johtuvalt töö iseloomust kasutan viimased kuus aastat ainult internetti,? ütles 90ndate keskel CV-Online?i müügimehena käima lükanud mees.

Uus Maa Lasnamäe piirkonna maakleri Helen Lambingu sõnul puudub ostjatel huvi ligikaudu 60 protsendi müügis olevate Lasnamäe korterite vastu, sest need on praegustele laenuvõtjatele liiga kallid. ?Kuna 80 protsenti inimesi ostab äärelinna korteri laenuga, siis ülemaksmist ei juhtu. Raha lihtsalt ei ole, isegi kui korter väga meeldib,? tõdes Lambing.

Tema kogemus näitab, et iga tehinguni jõudnud müügi puhul laseb omanik algsest hinnast 5000?30 000 krooni alla. Ruutmeetri hinnad algavad tavaliselt 9000 kroonist ja ulatuvad 12 500 kroonini. Lasnamäe korterid, mis asuvad kesklinnale kõige lähemal, maksavad teistest rohkem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing